In urmă cu 13 ani trecea la cele veșnice Părintele Arsenie Papacioc: Un vindecător de suflete rănite

In data de 19 iulie se implinesc 13 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc.

In mesajul de condoleanțe adresat in iulie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a numit „simbol al monahismului romanesc” și �„vindecător de suflete rănite de păcate”.

„Părintele Arsenie era mai mult un vindecător de suflete rănite de păcate decat un judecător al păcătoșilor. Imbina armonios bunătatea milostivă cu indemnul la indreptare duhovnicească. Era totdeauna un om al păcii și al bucuriei duhovnicești”, transmitea la acea vreme Patriarhul Daniel.

Arhimandritul Arsenie Papacioc

Părintele Arsenie s-a născut in anul 1914, in localitatea Misleanu din județul Ialomița. In 1932 a absolvit Școala de Arte și Meserii din București.

Intră in mănăstire la varsta de 36 de ani, fiind tuns in monahism in 1950 la Mănăstirea Antim din București și ulterior hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Slatina, in data de 26 septembrie a aceluiași an.

In vara anului 1958 a fost arestat politic, pentru apartenența la mișcarea isihastă „Rugul aprins”, fiind transferat la inchisorile: Brașov, Jilava și Aiud.

A fost grațiat in anul 1964, după interminabile anchete și torturi, alături de ceilalți deținuți rămași in viață de la inchisoarea.

După eliberare a fost numit preot in Ardeal, iar pentru o perioadă a fost stareț al Mănăstirii Cozia.

In anul 1976 intră in obștea Mănăstirii „Sfanta Maria” de la Techirghiol, așezămant monahal unde a rămas pană la trecerea la Domnul.

Indemnurile sale făceau adesea referire la suferință și dragoste, „nimic nu m-a ajutat mai mult in viaţă ca suferinţa”, mărturisea părintele.

Vezi și:

9 citate de neuitat din indemnurile Părintelui Arsenie Papacioc

Foto credit: Ziarul Lumina


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 75

Id: 81484

Data: Jul 19, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).