Prima zăpadă din acest sezon la Mănăstirea Piatra Tăieturii din Panaci (FOTO)

La Mănăstirea „Piatra Tăieturii” – Panaci din judeţul Suceava a căzut prima zăpadă din acest sezon la jumătatea lunii octombrie.

Aşezămantul monastic este situat la o altitudine de 1.700 de metri.

In galeria foto regăsiţi imagini cu mănăstirea acoperită de zăpadă.

Scurt istoric al mănăstirii

La inceput a fost un schit�infiinţat�de ieromonahul Iosif Achirilei. Cum insuşi ctitorul ei mărturiseşte in istoricul mănăstirii, sfinţirea a fost făcută la 8 septembrie 1933, de Naşterea Maicii Domnului, de mitropolitul Bucovinei, Nectarie Cotlaciuc. Ieromonahul Iosif Achirilei a fost omorat la 18 octombrie 1945, după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, in imprejurări nedesluşite.

Viaţa monahală a continuat acolo pană la anul 1959, sub conducerea protosinghelilor Matei Bordoş, basarabean, intre anii 1945 şi 1956, şi Doroftei Cocoş, intre 1956 şi 1959. In anul 1959, mănăstirea a fost desfiinţată, prin decretul 410/1959, iar in 1962, demolată. La 1 iunie 1990, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor, a dat binecuvantare de reinfiinţare şi reconstruire a schitului.

Biserica a fost zidită exact pe locul vechii biserici de schit şi incorporează mormantul primului ctitor, ieromonahul Iosif. Are acelaşi hram ca şi schitul de la inceput, „Naşterea Maicii Domnului”. A fost zidit şi un paraclis, cu hramul „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul”, o troiţă, in poarta de jos a mănăstirii, cu hramul „Sfantul Antonie cel Mare”, şi a fost incorporată in mănăstire stanca din varful Muntelui Piatra Tăieturii, de la care vine şi numele locului.

Foto credit: Facebook / Mănăstirea Piatra Tăieturii

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 166

Id: 79407

Data: Oct 19, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).