Atelier de martisoare si storytelling la Parohia bucuresteana Huedin

Parohia „Sfinții Arhangheli” – Huedin din Bucureşti a organizat în perioada 13-14 februarie 2021 un atelier de mărţişoare şi storytelling. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul proiectului catehetic „Dar cu Har”, derulat împreună cu Parohia ortodoxă românească din Rovigo, Italia.

Mărţişoare 

Peste douăzeci de copii au învăţat sâmbătă să confecționeze mărțișoare din material textil și din alte materiale, dar și bentițe.

„Mărţişoarele confecţionate vor fi vândute la un târg organizat la încheierea proiectului”, a declarat diaconul Aurel Nicula.

O parte dintre mărţişoarele lucrate de copii. Foto credit: Diacon Aurel Nicula

Activităţi similare vor fi organizate şi în parohia parteneră în proiect, potrivit Părintelui paroh Sorin Budui de la Parohia ortodoxă românească „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț” din Rovigo.

Dintre acestea, clericul a amintit de: „ateliere cu copiii şi tinerii din parohie, a unei serbări şi activitate de voluntariat în ceea ce priveşte trimiterea de alimente şi îmbrăcăminte pentru anumite cazuri sociale din Parohia Huedin din Bucureşti, îngrijirea mormintelor soldaţilor eroi căzuţi în primul război mondial care odihnesc în cimitirul din Rovigo”.

Storytelling

Duminică, 14 februarie, mai mulţi copii și tineri ai Parohiei Huedin, împreună cu părinții sau bunicii, au participat la un atelier de storytelling, susținut de Adriana Ene, realizatorul emisiunii „Bucuria Poveștilor” de la Radio Trinitas.

Activitatea a fost urmărită online de tineri din Parohia Rovigo, iar poveștile prezentate au evidențiat importanța identității de credință și neam când lucrezi şi pleci peste hotare.

„Realitatea este că cei care au fost plecaţi în alte ţări din lumea aceasta şi au mers în parohiile ortodoxe au văzut că identitatea este cel mai bine păstrată acolo în biserică; au văzut că oamenii se strâng în rugăciune, iau masa împreună, împărtăşesc problemele şi bucuriile lor”.

„Gândindu-mă la această provocare, am găsit câteva poveşti potrivite pentru că luăm cu noi (n.r. când plecăm peste hotare) puterea mâinilor noastre, dar prin intermediul lor de fapt luăm puterea bunătăţii noastre, a corectitudinii noastre, a comportamentului nostru, luăm cu noi credinţa în Dumnezeu care poate fi purtată oriunde dacă o avem în inimile noastre”, a declarat Adriana Ene.

„A fost o mare bucurie a întâlnirii, au fost copii de toate vârstele şi asta mi-a plăcut foarte mult. Ar trebui să se ducă cât mai departe gândul acesta că povestea nu are vârstă şi mesajele din poveşti sunt extrase de fiecare ascultător, mai mic sau mai mare. Copiii au fost dornici de poveste, pentru că i-am văzut aşa în aşteptare să dăm startul poveştilor şi au participat în timpul lor”, a mai spus realizatoarea emisiunii radiofonice „Bucuria Poveștilor”.

Activitățile proiectului „Dar cu Har” sunt cuprinse în conceptul concursului catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”, desfăşurat în 2021 în Patriarhia Română.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).