Au inceput sesiunile de formare cu voluntarii Lunii și Marșului pentru viața 2022

Asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață au început marți, la București, atelierele de formare a voluntarilor implicați în organizarea evenimentelor din Luna pentru viață 2022. Aceasta va culmina cu Marșul pentru viață 2022, care promovează valoarea vieții umane începând de la concepție și sprijinul pentru femeile însărcinate.

Gazda primului atelier de formare a voluntarilor, care s-a desfășurat în format hibrid, fizic și online, a fost Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” al Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei.

Au fost stabilite activitățile care vor fi desfășurate fizic și online de cele două asociații în Luna pentru viață 2002 la București. Întâlnirea s-a încheiat cu o discuție despre fenomenul crizei de sarcină.

„Am subliniat importanța sprijinului femeilor care se confruntă cu o sarcină neașteptată și am discutat despre modalitățile prin care noi, ca tineri, ne putem implica în activitățile pro-viață din timpul Lunii pentru viață, dar și în cele desfășurate pe tot parcursul anului”, a explicat Valentina Doliș, președinta Studenți pentru viață București.

Foto: Studenți pentru viață

Atelierele se vor desfășura săptămânal până la Marșul pentru viață 2022, eveniment care încheie Luna pentru viață 2022. Datele de organizare a următoarelor ateliere pot fi aflate de pe paginile de Facebook și Instagram ale celor două organizații.

Marșul pentru viață în România și în lume

În ultimii opt, respectiv trei ani, asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață au fost implicate în organizarea Marșului pentru viață de la București și au oferit consiliere și sprijin organizatorilor locali.

Marșuri pentru viață au loc anual în numeroase țări. Primul s-a desfășurat la Washington, DC în 1974. Evenimentul este apolitic și neconfesional, dar deschis participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

În România, marșul a fost organizat prima dată în 2008, la Timișoara, iar în 2011 a avut loc prima ediție națională. Începând din 2015, evenimentul se desfășoară cu temă și dată comună atât în România, cât și în Republica Moldova. Organizatorii nu militează pentru interzicerea avortului.

Ultima ediție a Marșului pentru viață dinainte de pandemie, cea din 2019, s-a desfășurat în 670 de localități din România și Republica Moldova. Următoarele două ediții au fost organizate online.

România pentru viață va anunța în curând programul Lunii pentru viață 2022 și tema din acest an a Marșului pentru viață România și Republica Moldova.


Asociația Studenți pentru viață, prezentă în centrele universitare București, Iași și Suceava, își propune să promoveze în rândul studenților valoarea vieții umane începând din momentul concepției și să le ofere sprijin tinerelor în criză de sarcină.

Asociația România pentru viață are ca scop promovarea valorii vieții în societate, sprijinirea femeilor, copiilor și familiilor și oferirea de consiliere și formare pentru instituții și organizații cu scop asemănător.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Studenți pentru viață

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 293

Id: 76239

Data: Feb 16, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).