IPS Ciprian a sfințit Biserica Sfantul Apostol Andrei din Buzau

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a sfințit duminică biserica Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Micro XIV al municipiului Buzău. În ultimii cinci ani, lăcașul de cult a trecut printr-un amplu proces de renovare.

La eveniment au participat părinți consilieri de la Centrul Eparhial, Protopopul Protoieriei Buzău I, Eclesiarhul Catedralei Voievodale „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău, părinții coslujitori ai parohiei și fostul paroh, Părintele Iulian Negoiță.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

În omilia sa, părintele arhiepiscop a vorbit despre minunea vindecării orbului din naștere.

„Cercetând Sfânta Scriptură a Noului Testament, vedem că sunt foarte puține situațiile în care Domnul Hristos Și-a descoperit, în mod direct, identitatea Sa dumnezeiască, vorbind la persoana întâi despre Sine – «Eu sunt Mesia» sau «Eu sunt Fiul lui Dumnezeu» –, și, în mod surprinzător, a făcut-o în fața unor persoane fie străine de neamul iudeilor, cum a fost femeia samarineancă, fie aparținând acelei categorii umane disprețuite și aflate la periferia societății iudaice, cum era și orbul din Evanghelia de astăzi”, a spus ierarhul.

„De unde tragem concluzia că Dumnezeu nu caută la fața omului, când acesta așteaptă, întru smerenie, milă și ajutor de la Părintele ceresc; nu face deosebire între oameni, în funcție de cariera profesională sau de situația lor materială, deoarece, în fața Lui, contează inima sinceră și curată a oricărui om”, a adăugat el.

În cadrul liturghiei, părintele arhiepiscop i-a oferit preotului coslujitor Marian Ion rangul onorific de iconom, în semn de apreciere pentru implicarea sa în restaurarea sfântului locaș.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Buzău a fost ridicată între anii 1990-2006, prin strădania Părintelui Iulian Negoiță.

În urma avariilor provocate de intemperii, în perioada 2016-2021, s-au realizat însemnate lucrări de reabilitare susținute financiar din contribuția credincioșilor și din fondurile alocate de autoritățile centrale și locale.

Au fost schimbate acoperișul, tâmplăria de la demisol, ușile de la intrare, treptele exterioare, zugrăveala exterioară, pardoseala de marmură și sistemul de încălzire.

Biserica a fost dotată cu noi obiecte de mobilier din lemn de tei, cu obiecte de cult din argint și cu acoperăminte noi, iar Sfânta Masă a fost înnoită cu un blat din marmură.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).