„Avem speranța ca în câteva luni să ne mutăm şi să putem începe activitatea în Așezământul nou construit”, a notat Episcopul Sofian Braşoveanul într-o postare pe site-ul centrului de la finalul lunii octombrie.
Ierarhul s-a arătat recunoscător lui Dumnezeu pentru că „lucrările au înaintat cu bine și în acest an, chiar dacă cu anumite greutăți cauzate de pandemie” şi a subliniat că „la sfârșitul lunii noiembrie, când se împlinesc trei ani de la începerea lor, lucrările se apropie de finalizare”.
Părintele Episcop a prezentat stadiul lucrărilor pentru fiecare corp în parte.
La corpul A (biserică), a precizat Preasfinţia Sa, „momentan se lucrează intens la placarea cu piatră a bazei exterioare a bisericii”.
„În perioada următoare se va lucra în zona curţii de lumină din partea de sud a bisericii, unde trebuie placată cu piatră scara de acces exterior spre Sala Crucilor, trebuie realizată rampa de acces pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi gardul, împreună cu protecţia golului dinspre curtea de lumină. Treptele bisericii au fost placate de curând cu piatră, ca şi pridvorul acesteia”.
Când nu se va putea lucra la exterior, la corpul B urmează să fie efectuată placarea cu piatră a coridoarelor, a casei scărilor şi a unora din încăperi (magazin, holuri).
„Instalaţiile, mai puţin cele de curenţi slabi, au fost finalizate şi aici”, a notat ierarhul.
La corpul C (mănăstirea) lucrările sunt în cea mai mare parte finalizate.
Mai sunt de efectuat unele finisări la subsol, precum şi la coridorul subteran spre Sala Crucilor. De asemenea, mai urmează a fi efectuate nişte placări cu piatră la una din scările interioare cât şi la scara exterioară de acces în foişorul din care se intră în capelă. În luna septembrie au fost sfinţite şi apoi montate clopotele la locul lor.
La ambele corpuri, B şi C, este necesară montarea balustradelor şi a obiectelor sanitare.
La instalaţiile electrice se lucrează în continuare, peste tot existând încă aparatură de montat.
„După ce avem curentul definitiv, sperăm ca, în scurt timp, să primim şi contoarele de gaz şi apă, ca apoi să putem pune în funcţiune toate instalaţiile, şi să le facem probele şi recepţia”.
În curtea Aşezământului au fost finalizate toate traseele necesare instalaţiilor şi canalizării, au fost realizate amenajările exterioare la vest de corpul B şi la nord de corpul C, iar în curând va începe şi punerea pavajului de piatră cubică în curtea interioară.
În mesajul său, Episcopul vicar Sofian a mulţumit „celor implicaţi, care au contribuit şi vor contribui în continuare la realizarea acestei minuni”.
Centrul Bisericesc München este cel mai amplu proiect de infrastructură al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale și de Nord.
Situat la adresa Kastelburgstr. 84-88, 81245 München-Aubing, centrul cuprinde o biserică, o mănăstire și un centru comunitar parohial.
Biserica are hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sf. Ier. Calinic de la Cernica. Așezământul mai are o capelă dedicată Sf. Cuv. Siluan Athonitul, considerat ocrotitor al centrului.
Lucrările la Aşezământul Bisericesc din München au început în noiembrie 2017.
Foto credit: Aşezământul Bisericesc din Munchen
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 252
Id: 71802
Data: Nov 5, 2020
Imagine:
Începând cu anul școlar 2020-2021, Parohia Antwerpen va oferi două burse lunare în valoare de 100 euro/lună, pentru un elev de liceu, respectiv un student, cu rezultate şcolare bune, dar cu posibilităţi materiale reduse.
„Altfel spus, încercăm să ajutăm doi tineri .....
Data: Nov 6, 2020
Săptămâna aceasta a ajuns în țară cea de a doua ambulanță oferită în ultimul an de Crucea Roșie .....
Data: Nov 6, 2020
Având în vedere evoluția pandemiei, Arhiepiscopia Sibiului se implică din nou în lupta cu noul virus și donează un generator de oxigen Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiu.
Sibiul și alte 16 localități din județ au o rată de infectare de peste 6 la mie.
.....Data: Nov 6, 2020
Federația Filantropia anunță că programul de formare „Consilier în domeniul adicțiilor” s-a bucurat de atenția unui număr mare de profesioniști din Suceava.
24 de persoane au participat la prima sesiune de formare care a avut loc joi, 05 noiembrie. Sesiunile se .....
Data: Nov 6, 2020
Fundația „Cuvântul care zidește” a Mitropoliei Olteniei organizează un festival concurs de poezie religioasă dedicat .....
Data: Nov 6, 2020
Parohia Tohanul Nou din județul Brașov a făcut milostenie în Sâmbăta Morților oferind hrană bolnavilor de Covid-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov. Părintele de la capelă, Bogdan George Brânzea, care este și asistent medical,
Data: Nov 6, 2020
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).