Maestrul Nicolae Voiculeț, discipol al naistului Gheorghe Zamfir, a cântat miercuri Imnul României la crucea de pe Caraiman. Evenimentul a avut loc de Ziua Imnului Național și cu participarea a două coruri: Corul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov și Corul „Voievozii Munților din Covasna”.
Acțiunea a făcut parte din turneul național D.O.R. (Dumnezeu Ocrotește România), inițiat de artist și organizat de Asociația Culturală „Nicolae Voiculeț” cu sprijinul Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român, al Primăriei Bușteni și al Jandarmeriei Române.
„În toate concertele mele de pe întreaga planetă, de peste douăzeci de ani, cânt Imnul României «Deșteaptă-te române» cu lacrimi în ochi, dar cu o mare speranță în inimă și onoare!”, a scris naistul Nicolae Voiculeț pe Facebook.
„Pentru mine, Imnul Național nu este un simplu cântec care se intonează doar pentru a marca niște momente, el este o rugăciune în memoria celor care și-au dat viața pentru România și un imn al demnității neamului românesc!”
Nicolae Voiculeț și-a propus prin această acțiune „promovarea identității și a marilor valori naționale, promovarea turismului românesc, trezirea conștiinței neamului, cinstirea eroilor și a celor care au apărat în lupte România”.
A fost o premieră intonarea imnului de peste 40 de artiști reuniți la altitudinea de 2291 m, pe Vârful Caraiman, din Munții Bucegi.
Crucea de pe Caraiman are 39,5 metri și este cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan. A fost construită între 1924 și 1928 în memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial.
„Crucea este arma lui Hristos, cu care transformă lumea în paradis! Crucea arată că iubirea e mai puternică decât moartea! Cine se apropie de Cruce, se apropie de Dumnezeu”, a scris de curând naistul pe Facebook.
Nicolae Voiculeț are 52 de ani și s-a născut la poalele Munților Bucegi, în Sinaia. Tatăl lui, preot, vorbea la perfecție cinci limbi străine. El i-a insuflat artistului credința în Dumnezeu și dorința permanentă de a se descoperi în artă, de a se regăsi spiritual în muzică și în tradiții.
Foto credit: Facebook / Nicolae Voiculeț; Inspectoratul Județean de Jandarmerie Prahova
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 237
Id: 70865
Data: Jul 30, 2020
Imagine:
Autoritatea pentru Antichități din Israel a anunțat marți descoperirea unei biserici vechi de aproximativ 1.300 de ani în Galileea, nu departe de Muntele .....
Data: Jul 30, 2020
Pentru a parcurge Postul Adormirii Maicii Domnului cu folos duhovnicesc, vă oferim mai multe resurse digitale:
Calendarul perioadei de post
Tipicul cel mare și Învățătura pentru posturi din Ceaslovul Mare prescriu în Postul Adormirii Maicii .....
Data: Jul 30, 2020
Primele 600 de volume ale bibliotecii Mitropolitului Nicolae Colan vor fi disponibile în format digital de la sfârşitul lunii septembrie 2020, potrivit arhivistului Ioan Lăcătuşu.
El a mai declarat pentru Basilica.ro faptul că se depun eforturi ca .....
Data: Jul 30, 2020
O slujbă de pomenire a fost oficiată joi la Catedrala patriarhală pentru Patriarhii României, Teoctist și Iustin. A oficiat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. Ierarhul a evidențiat, în special, .....
Data: Jul 30, 2020
În mesajul pastoral adresat la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, Mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă la rugăciune mult, milostenie şi grijă faţă de cei bolnavi şi singuri.
„Să nu uităm, .....
Data: Jul 30, 2020
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Cautarea Imparatiei lui Dumnezeu, prioritate a vietii vesniceDuminica a III-a dupa Rusalii (Despre grijile vietii)Matei 6, 22-33'Zis-a Domnul catre dansii: luminatorul trupului este ochiul; daca va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat; iar daca ochiul tau va fi rau, tot .....
Data: Jun 13, 2010
Credinta si cultura azi - Cultura informatiei. Pledoarie pentru cunoastere (14 05 2017)
Biserica azi - Crucea, de la simbol la atitudine de viata (13 09 2016)
Valoarea faptei - Icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului
Secvente Trinitas - Parohia Ortodoxa Romana din Ulm, Germania.(23 07 2015)
Biserica azi - Crucea si rastignirea Mantuitorului Iisus Hristos in crestinismul timpuriu (15 03 2017)
Cuvant pentru suflet - Sfantul Apostol Toma (04 10 2017)
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).