Cursul se adresează celor care doresc să obțină o calificare recunoscută în România și Uniunea Europeană și persoanelor care doresc să se perfecționeze în arta culinară.
Participanții vor dobândi cunoștințe teoretice și competențele specifice meseriei de bucătar pe parcursul celor de 240 de ore pregătire teoretică și 480 de ore activitate practică, desfășurate la Centrul de Consiliere și Orientare Profesională din sat Miclăuşeni, comuna Butea, Judetul Iaşi.
Persoanele eligibile trebuie să aibă domiciliul în mediul rural, în județele Iași sau Neamț, și să se încadreze în una din următoarele categorii de grup țintă: persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență sau șomeri.
La sfârșitul cursului, participanții vor primi un Certificat de calificare profesională pentru Bucătar, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Cursul propune formarea competenţelor de prelucrare corectă a materiilor prime, de pregătire a sortimentelor de preparate culinare, de realizare a diferitelor decoruri şi de aplicare a normelor de igienă şi siguranţa alimentaţiei.
În cadrul cursului se vor studia următoarele teme:
- Comunicare la locul de muncă
- Desfășurarea muncii în echipă
- Aprovizionarea cu materii prime și auxiliare a locului de muncă
- Asigurarea condițiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere și închidere a activității secției
- Prevenirea poluării mediului
- Întocmirea documentelor specifice
- Pregătirea antreurilor calde și reci
- Pregătirea fripturilor
- Pregătirea gustărilor calde și reci
- Pregătirea mâncărurilor din carne
- Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase
- Pregătirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor) și a fondurilor glace
- Prepararea mâncărurilor din pește și fructe de mare
- Realizarea acțiunilor de supervizare și control
- Realizarea aluaturilor de bază
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
La finalizarea cursului de bucătar cursanții vor ști: să pregătească antreuri calde şi reci, fripturi, gustări calde şi reci, mâncăruri din carne, preparate lichide, deserturi, fonduri glace, mâncăruri din peşte şi fructe de mare, aluaturi de bază, salate şi sosuri.
Documentele necesare la înscriere sunt: copie Buletin/Carte de identitate, copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie – daca e cazul, adeverința de la primărie – din care să reiasă că NU obțin venituri din agricultură, copie diploma (adeverință) studii: minim 8 clase obligatoriu.
Persoanele interesate pot obține informații la tel. mobil 0784257744 / tel. fix 0232892912, direct la CENTRUL DE CONSILIERE ȘI ORIENTARE PROFESIONALĂ din Sat Miclăușeni, Com. Butea (lângă Castelul Miclăușeni) sau pe site-ul proiectului: www.fseturism.mmb.ro.
Înscrierile se fac până la 7 iunie 2013.
Proiectul ”Investeşte în tine! Şi tu poţi fi specialist în turism!” este finanțat de către Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea forţei de muncă” şi surse proprii.
Obiectivul general al proiectuluieste facilitarea accesului la educație, creșterea ocupabilității, a integrării pe piața muncii și a nivelului de educație și formare profesională pentru persoane inactive din mediul rural, inclusiv a persoanelor care îşi câştigă existenţa din agricultura de subzistenţă.
În cadrul proiectului “Investeşte în tine! Şi tu poţi fi specialist în turism!”, contract POSDRU/110/5.2/G/86968, implementat de către MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI în parteneriat cu SC CONSULTING GROUP SRL sunt organizate cursuri pentru Administrator Pensiune Turistica, Ospătar (chelner), Bucătar și Lucrător hotelier.
Participarea la aceste cursuri este gratuită.
Declaraţia politicii egalităţii de şanse: Accesul la activitățile proiectului POSDRU/110/5.2/G/86968, “Investeşte in tine! Si tu poţi fi specialist în turism!” nu este restricționat în niciun fel, fiind disponibil tuturor categoriilor de persoane indiferent de: la sex, rasă, statut, naţionalitate, identitate etnică, orientări religioase, vârstă, statut civil, situaţie familială, politică sau apartenenţă sindicală, apartenența la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege.
sursa: doxologia.ro
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 667
Id: 31433
Data: Jun 3, 2013
Imagine:
La slujbă au participat sute de credincioşi dar şi numeroşi copii care au primit cu acest prilej Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Din soborul slujitorilor a făcut parte şi pr. Constantin Tomozei, protopop al Protopopiatului Bacău. .....
Data: Jun 3, 2013
A treia promoţie de absolvenţi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Huşi, continuatorul vechii instituţii de învăţământ desfiinţate în 1932, a poposit din nou la Catedrala Episcopală din vechiul oraş de lângă .....
Data: Jun 3, 2013

Data: Jun 4, 2013

Data: Jun 4, 2013

Data: Jun 4, 2013

Data: Jun 4, 2013
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Cuvant pentru suflet - Invataturi din pateric ale Sf Antonie cel Mare
Cuvant pentru suflet - Canonul cel mare al Sf Andrei Criteanul (18 martie 2013)
Cuvant pentru suflet - Botezul Domnului si sfintirea noastra (03 ianuarie 2013)
Cuvant pentru suflet - Schimbarea la Fata a Domnului (05 08 2015)
Cuvant pentru suflet - Grijile lumii si sfarsitul vietii
Cuvant pentru suflet - Sfantul Vasile cel Mare Texte si alcatuiri alese (01 ianuarie 2013)
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).