Mitropolitul Andrei a vorbit la manastirea din satul natal despre femeia creștina și rolul ei misionar

Mitropolitul Andrei al Clujului a vorbit joi la Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus, satul natal al Înaltpreasfinției Sale, despre femeia creștină și rolul ei misionar.

Alături de Mitropolitul Clujului, la hramul așezământului monahal au mai slujit Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

În timpul slujbei, Mitropolitul Andrei a subliniat faptul că „femeia creștină Îl slujește pe Dumnezeu din tot sufletul ei”, pornind de la exemplul Sfintei Maria Magdalena, pomenită de Biserica Ortodoxă în 23 iulie.

„Femeia creștină transmite din generație în generație credința în Dumnezeu, credința în Domnul Iisus Hristos, preocuparea de rugăciune, preocuparea de fapte bune”.

„Cei ce avem un număr de ani, ne aducem aminte că în perioada comunistă era destul de dificil să fie catehizați copiii; și atunci cine transmitea credința pe mai departe? Mama și bunica, ele făceau lucrul acesta. Nu numai în România s-a petrecut lucrul acesta, ci și în alte locuri, în Rusia, unde comunismul a fost cel mai acerb”.

„Paul Evdokimov a scris o carte intitulată «Femeia și salvarea lumii», în care zice că atunci când nu a fost posibil să fie catehizați copiii, mama și bunica au salvat lumea, au salvat-o de la necredință, au transmis pe mai departe preocupările religioase, i-au educat pe soții și pe copiii lor în spiritul Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

Tot la Sfânta Liturghie, Părintele Mitropolit s-a rugat pentru încetarea pandemiei, pentru cei bolnavi, personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Oarța de Sus este ctitoria Mitropolitului Andrei. Aşezământul monahal a fost înfiinţat în 2012.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).