PS Lucian s-a rugat pentru silvicultori: Asistam la fenomene extreme pentru ca exista un dezechilibru provocat de om

Episcopul Caransebeșului a oficiat marți o slujbă de Te Deum și una de pomenire pentru silvicultorii din județul Caraș-Severin. Oficiind într-o biserică ctitorită de un silvicultor, ierarhul a chemat la rugăciune și acțiune pentru protejarea mediului. „Asistăm la fenomene extreme și în țara noastră pentru că există un dezechilibru natural provocat de mâna omului”, a spus el.

Preasfințitul Părinte Lucian a slujit la Capela Episcopală „Sf. Lucia Romana” din Vărădia după liturghia de hram oficiată de Părintele Paroh Cosmin Oltean și Părintele Fanurie Jugariu, Starețul Schitului Vărădia. Au participat silvicultori, credincioși și Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului, care a dat răspunsurile la strană.

„Credem că această întâlnire sau reuniune a silvicultorilor din județul Caraș-Severin și nu numai este binevenită, mai ales pentru că trăim vremuri complicate. Pădurea românească a suferit și suferă foarte mult în ultima perioadă. Apele române sunt poluate”, a spus părintele episcop.

Ierarhul a transmis un mesaj tuturor celor responsabili de mediul înconjurător din România, dar și fiecărui credincios.

„Cred că lucrătorii din silvicultură și toți responsabilii cu mediul înconjurător din țara noastră trebuie să-și dea mâna măcar în ceasul al unsprezecelea pentru ca tot ceea ce ne înconjoară, creația lui Dumnezeu, să redevină curată și așa cum a fost după Creație”, a afirmat el.

„Dumnezeu să le dăruiască tuturor multă sănătate, întru toate bună sporire și, împreună, să avem grijă de mediul înconjurător, de creația lui Dumnezeu. Suntem datori să ne rugăm mai mult, dar și să acționăm, pentru ca mediul înconjurător, pădurile, câmpiile, apele din România să fie curate, protejate și ocrotite”, a continuat episcopul.

„Dumnezeu să ne dăruiască tuturor minte luminată, suflet curat și putere de muncă, astfel încât, într-un timp scurt, să putem face ceva pentru mediul înconjurător și pentru tot ceea ce ne înconjoară, pentru o viață mai curată, pentru o revenire la normalitate din toate punctele de vedere”, a mai spus el.

Biserica „Sfânta Muceniță Lucia din Roma” a fost ctitorită de inginerul silvicultor Gheorghe Cahniță în semn de recunoștință față de Dumnezeu pentru „catedrala naturală” a pădurilor.

Biserica face parte din Complexul Arcidava de pe Dealul Chiliilor din Vărădia, unde sunt organizate taberele de creație ale Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 261

Id: 74098

Data: Jul 7, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).