PS Timotei Prahoveanul despre sfinții ingeri: Modelele adevărate și statornice de slujire

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat vineri Sfanta Liturghie la hramul Bisericii „Sfantul Arhanghel Mihail” din Limassol. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit, cu această ocazie, despre lucrarea și ocrotirea sfinților ingeri, despre care a spus că sunt „cele mai inalte și statornice modele de slujire”.

Sfinții ingeri, a continuat Preasfinția Sa, sunt „modele adevărate de slujire a lui Dumnezeu”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit, totodată, despre minunea Sfantului Arhanghel Mihail din Colose și a remarcat prezența acestuia in istoria mantuirii.

Sfantul Arhanghel Mihail, a explicat ierarhul, s-a aflat intotdeauna in momentele grele ale poporului ales, motiv pentru care a fost numit „ingerul lor păzitor”.

„Astăzi, Biserica cinstește una dintre multele minuni pe care Arhanghelul Mihail le-a săvarșit intr-o biserică aflată sub ocrotirea lui, in Colose, Frigia”, a explicat Preasfinția Sa.

„Acolo, din invideie, păganii, care nu priveau cu ochi buni darurile lui Dumnezeu revărsate prin rugăciunile și ocrotirea arhanghelului, au hotărat să dărame biserica. Dar planul lor nu a fost dus pană la capăt, intrucat Sfantul Arhanghel Mihail s-a arătat in mijlocul apelor, care se doreau a fi revărsate pentru a dărama biserica și locul in care se făceau atat de multe minuni”.

Această minune, a explicat in continuare Părintele Episcop, „arată că puterea lui Dumnezeu este intotdeauna mai mare decat puterea diavolului”. Totodată, Preasfinția Sa a afirmat că prin această minune putem spune că „lucrarea ingerilor este mereu prezentă in viața fiecăruia dintre noi”.

Minunile recente ale Sf. Arhanghel Mihail

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a amintit, de asemenea, de minuni recente ale Sfantului Arhanghel Mihail.

„In Muntele Athos, intr-o vizită pe care am făcut-o la Mănăstirea Dohiariu, ne-au vorbit părinții de acolo despre o minunată lucrare a Arhanghelului Mihail in viața unui călugăr”.

„Un călugăr a fost legat cu o piatră grea și aruncat in mare, dar, intrucat nu era deloc vinovat, el a fost salvat și adus, impreună cu piatra respectivă, in biserica unde frații lui se aflau la slujbă”, a spus ierarhul.

„Ne rugăm și noi pentru permanenta cercetare a ingerilor lui Dumnezeu”.

„Fericită este biserica ce ii are ocrotitori, pentru că ei reprezintă inaltele și statornicele modele de slujire ale lui Dumnezeu”, a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

�„Suntem datori in această zi și permanent să cerem ajutorul lor, precum și ocrotirea in fața tuturor greutăților”, a adăugat la final ierarhul.

Programul liturgic al hramului a inceput joi seară cu slujba Privegherii, oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul. Din sobor au făcut parte și membrii delegației care insoțește, zilele acestea, racla cu moaștele Sfantului Mucenic Ciprian de la Biserica Zlătari din Capitală in Insula Cipru.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 70

Id: 81814

Data: Sep 7, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).