Vicariatul Ortodox Ucrainean continua sa ofere sprijin pentru refugiați și pentru ucrainenii de peste granița

Vicariatul Ortodox Ucrainean al Patriarhiei Române continuă să colecteze ajutoare pentru refugiații veniți în țară din Ucraina, dar și pentru ucrainenii de peste graniță.

„Primim ajutoare de peste tot din țară: Timiș, Alba, Sibiu, de la persoane pe care le cunoaștem sau cu care ne împrietenim în aceste zile, uniți în dorința de a ajuta cât mai mult. Mulțumim tuturor pentru susținere”, au transmis pe Facebook reprezentanții vicariatului.

Protopopul Petru Rahovan și părinții Mișa Sacaloș, Viorel Brotnei, Iuri Cinar au fost prezenți în aceste zile la punctul de trecere al frontierei din Sighetu Marmației pentru a oferi îndrumare spre centre de cazare și pachete cu mâncare.

„Căutăm și găsim în continuare, locuri de găzduire ideale pentru cei care petrec doar o noapte sau mai multe săptămâni în zona Maramureșului, încercând să-i facem să se simtă cât mai confortabil și în siguranță”, transmit reprezentanții vicariatului.

„Mulțumim voluntarilor Parohiei Ortodoxe Ucrainene Sighetu Marmației pentru promptitudinea cu care răspund solicitărilor noastre, indiferent de ora din zi sau din noapte. Iar în tot acest timp ne rugăm fierbinte ca Milostivul Dumnezeu să ajute Ucraina în aceste zile de infern și să binecuvânteze România pentru dragostea și solidaritatea uriașă arătată în aceste clipe.”

Primăria din Sighetu Marmației a pus la dispoziție o linie telefonică non-stop pentru comunicarea situațiilor de urgență privitoare la refugiații din Ucraina care ajung în Vama Sighet: 0040748197771.

O parte din bunurile strânse au ajuns deja în Ucraina prin eforturile Uniunii Ucrainenilor din România, care a trimis peste 100 de tone de alimente, medicamente și haine. Organizația a pus la dispoziție zeci de numere de telefon ale membrilor din județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea. Aceștia pot fi apelați pentru traducere și sprijin locativ.


Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate administrativ-teritorială dependentă canonic de Patriarhia Română, dedicată credincioșilor ortodocși ucraineni care locuiesc în România. Aceştia participă la slujbe oficiate în limba maternă de preoți ucraineni sau vorbitori de limba ucraineană.

În România au intrat până miercuri peste 118.000 de refugiaţi din Ucraina, din care aproape 40% au rămas pe teritoriul țării. Doar puțin peste 1.000 au solicitat azil.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).