„Donează sange, salvează o viață!”: 650 de studenți de la Academia de Poliție s-au inscris la cea mai recentă acțiune

650 de studenți de la Academia de Poliție din București s-au inscris la cea mai recentă acțiune din cadrul Campaniei „Donează Sange, salvează o viață!” a Patriarhiei Romane. Sesiunile de donare vor avea loc pe 14-15, respectiv 21-22 noiembrie.

Acțiunile sunt organizate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naționale.

„Prin derularea acestor campanii, Patriarhia Romană iși propune să crească numărul de donatori de sange din Romania prin creșterea gradului de conștientizare asupra importanței actului de donare de sange”, a transmis Constantin Jinga, voluntar coordonator de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Donarea de sange, spune Constantin Jinga, „este o faptă salvatoare de vieți deoarece este singurul medicament care nu se găsește in farmacii”.

Participarea studenților de la Academia de Poliție la Campania „Donează sange, salvează o viață!” a devenit deja tradiție, anul acesta implinindu-se zece ani de la prima colaborare.

„In prezent, scopul acestei campanii umanitare este de conștientizare a necesității donării de sange și de completare a stocului de sange local, atat aici in București cat și in țară”, a spus Comisarul-Șef Maxim Iulian, de la Academia de Poliție din București.

„Studenții au răspuns prezent și vin in număr din ce in ce mai mare. Pană acum au donat aproximativ 200 de persoane din 650 de inscriși”, a adăugat acesta.

In continuare Dr. Emilian Mihăiță Ion, medic primar de la Centrul de Transfuzii Sanguine al MApN, a vorbit despre necesitatea colectelor mobile de sange.

Studenții Academiei de Poliție sunt printre „donatorii noștii fideli, care știu că este nevoie permanentă de sange, mai mult decat atat au ințeles nevoia de a repeta acest gest, pentru că este nevoie intotdeauna, iar gestul lor inseamnă o mană intinsă unui prieten care are nevoie”.

„In ultimii ani, in Romania, am văzut, că mai ales tinerii, vor să doneze sange, vor să iși ajute aproapele. Din păcate, zilele aglomerate pe care le trăim ii face pe aceștia să nu poată ajunge la centrele de transfuzii. De aceea noi, de la Centrul de Transfuzii al Ministerului Apărării Naționale, impreună și cu celelalte centre civile venim in intampinarea lor prin aceste colecte mobile. Astfel am fost surprinși să vedem că, de fapt, romanii vor să ajute”, a adăugat la final Dr. Emilian Mihăiță Ion.

In decursul celor 10 ani de la inființarea Campaniei „Donează sange, salvează o viață”, Patriarhia Romană a sprijinit instituțiile medicale specializate cu aproximativ 24.000 litri de sange.

Vezi:

Zece ani de „Donează sange, salvează o viață!”: 50.000 donatori şi 23.000 litri recoltaţi in campania Patriarhiei

Foto credit: Trinitas TV / Andreea Sava


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 152

Id: 79615

Data: Nov 15, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).