Am descoperit că cel mai mare lider a fost Hristos: Mărturii după tabăra de leadership de la Anina

„Am exersat munca in echipă, iubirea de sine și increderea. Am descoperit că cel mai mare lider a fost Hristos, slujindu-l chiar și pe cel care L-a trădat. Am creat conexiuni inedite, ieșind din zona noastră de confort”, a mărturisit Anamaria din Reșița la finalul taberei „Tanăr și lider”, organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși (ATOR) din Banatul de Munte, la Anina.

„Am invățat care este diferența dintre un şef şi un lider”, a spus Ricardo, alături de alți participanți la școala de lideri ATOR.

„Am realizat faptul că nu suntem singuri și că putem avea fiecare un blocaj, atunci cand vine vorba de a incerca lucruri noi, dar am reușit, cu ajutorul coordonatorilor și invitaților, să depășim acele granițe și să prindem curaj, să cunoaștem persoane noi și minunate, care au imbunătățit tabără aceasta prin faptul că fiecare participant avea o calitate frumoasă și unică, care m-a făcut să mă simt plăcut și binevenit (…) Vă mulțumesc pentru tot!”, a transmis Mario din Reșița.

„In urma acestei experiențe, am invățat cat de important este să ai incredere in tine insuți. Ieșindu-ne din zona de confort, ne-a ajutat la dezvoltarea noastră personală, cat și la consolidarea relațiilor cu cei din jur. Am invățat ce inseamnă să fii lider, in adevăratul sens al cuvantului”, a scris Izabela din Marga.

„Tanăr și lider”

Prima ediție a taberei „Tanăr și lider” a avut loc in perioada 18-23 februarie 2024.

Pe parcursul celor cinci zile au avut loc ateliere, sesiuni de lucru și seri tematice. Invitatul primei zile a fost preotul Mihai Ciucur, care a susținut un atelier cu tema „Liderii se nasc, sau devin?” și le-a vorbit tinerilor despre leadershipul creștin.

In cea de-a doua zi, in tabără a sosit, de la Alba Iulia, Bianca Elena Matei �– psihoterapeut și specialist in educația non-formală, alături de care tinerii au invățat multe lucruri despre ce inseamnă să fii lider, să asculți, să ai incredere, precum și despre proiecția fiecărui participant in viitor.

Cea de-a treia zi a adus in mijlocul tinerilor reprezentanți ai Fundației Județene de Tineret Timiș, care au propus o interesantă activitate de teatru senzorial, iar după amiază tinerii s-au bucurat de o scurtă drumeție pană la Lacul Buhui.

In cea de-a patra zi, tinerii au luat parte la trei module propuse de către Georgiana Ciucur – psihoterapeut și consilier vocațional in cadrul Episcopiei Caransebeșului, care le-a vorbit tinerilor despre percepție, incredere, colaborare, dar și despre prezentarea cu succes a asociației și a lucrării din care fac parte.

In ultima zi, tinerii au participat la Sfanta Liturghie și la un atelier despre participarea celor din mediul rural la deciziile care se iau in cadrul comunității lor, susținut de către George Lăpădat, formator in cadrul ATOR Banatul de Munte.

Foto credit: ATOR Banatul de Munte


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 146

Id: 80397

Data: Feb 26, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).