Episcopul Caransebeșului a slujit in mijlocul inaintașilor de Sf. Ioan

PS Lucian a slujit joi în biserica din cimitirul vechi al orașului Caransebeș. Biserica are hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și este necropola Eparhiei. Acolo sunt înmormântați episcopii Caransebeșului, protopopi, preoți, profesori de teologie și personalități care au marcat atât viața bisericească, cât și viața socială a Banatului de Munte.

„Îi mulțumim Domnului că în această zi suntem împreună cu părinții slujitori de aici și credincioșii fideli care frecventează această parohie. I-am pomenit pe înaintașii noștri, dar ne-am rugat și pentru nucleul ce formează Parohia «Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul», credincioșii care participă nu numai la sfintele slujbe, ci răspund și la chemarea părintelui paroh când este vorba de înfrumusețarea și împodobirea acestei biserici”, a spus PS Lucian.

Necropola eparhiei este biserica unei comunități foarte active în domeniul filantropic, a semnalat ierarhul.

„Îi felicităm pe cei care se ostenesc aici cu rugăciunea și lucrarea pentru că într-adevăr la această parohie de mulți ani se împletește în chip armonios Liturghia cu filantropia. Părinții au programe sociale articulate și în special pe timp de pandemie au fost intensificate acțiunile de întrajutorare a semenilor, reușind să vină în ajutorul persoanelor vulnerabile”, a mai adăugat Părintele Episcop.

Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, este o parohie dinamică, care derulează mai multe proiecte sociale pentru copii și bătrâni. De asemenea, are o rodnică și strânsă colaborare cu unitățile școlare și preșcolare de pe raza acesteia, precum și unitatea militară din oraș, notează Episcopia Caransebeșului.

Biserica parohială a fost ridicată în anii 1770-1780, a fost sfințită la 11 mai 1781 de către episcopul Caransebeșului și Vârșețului Vichentie Popoviciu.

Slujirea Preasfințitului Părinte Lucian la Biserica necropolă din Caransebeș a fost prilejuită și de începutul Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).