Eveniment cultural si religios la Focsani

Vernisaj Buzau

Luni, 14 noiembrie 2016, la Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focsani, a avut loc vernisajul de icoane cu titlul Hrana sufletului, al pictorului iconar Adrian Mihai Munteanu, si lansarea cartii Hrana familiei – pledoarie pentru intoarcerea la sanatate, informeaza site-ul oficial al Eparhiei Buzaului si Vrancei. La eveniment au participat:  Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier eparhial la Sectorul Invatamant si Activitati cu Tineretul, si Dna Raluca Trocaru – inspector eparhial in cadrul aceluiasi sector (reprezentanti ai Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei), Prof. Univ. Dr. Gheorghita Geana – cercetator la Institutul de Antropologie al Academiei Romane, si Dna Prof. Diana Taicutu – directorul Liceului de Arta Gheorghe Tattarescu din Focsani.

Pictorul iconar Adrian Mihai Munteanu este absolvent al Liceului de Arta din Focsani si al Universitatii Nationale de Arte Decorative si Design, Bucuresti, sectia pictura murala. A participat la realizarea unor expozitii in tara si este castigatorul mai multor premii in domeniu. La fel ca bunicul sau, marele zugrav bisericesc Vasile Pascu, marea lui pasiune este pictura murala, lucrand, de-a lungul timpului, in Bucuresti, in echipa coordonata de pictorul restaurator Grigore Popescu, precum si in tara, respectiv in Giurgiu, Brasov, Prahova, Constanta, Ilfov.

Cu aceasta ocazie, parintele consilier Cristian Marius Dima i-a oferit autoarei cartii Hrana familiei – pledoarie pentru intoarcerea la sanatate, din partea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Ciprian, Distinctia de vrednicie Sfantul Ierarh Nifon si o icoana a Maicii Domnului, in semn de aleasa apreciere pentru slujirea Bisericii stramosesti, apararea si propovaduirea dreptei credinte, promovarea culturii crestine si a spiritualitatii ortodoxe.

Lucrarea este descrisa de Prof. Dr. Pavel Chirila ca fiind o carte simpla si eficienta, scrisa de o mama care a vrut sa isi apere copiii de greselile alimentatiei moderne.

Dincolo de acest scop imediat, cartea isi propune sa reaminteasca forta extraordinara pe care familia o poate avea in readucerea traditiei in prezent. Situata la hotarul dintre necesitate biologica si cultura, hrana este indisolubil legata de amandoua si, de aceea, este tributara amandurora, in sensul ca, pana la sfarsitul istoriei, hrana omului va reflecta atat gradul de puritate a naturii, cat si valentele culturale ale vietii. Noi, in ce atitudine fata de hrana ne crestem copiii?, este provocarea pe care aceasta carte ne-o lanseaza.

Evenimentul a fost organizat de Directia Judeteana pentru Cultura Vrancea si Liceul de Arta Gheorghe Tattarescu din Focsani.

The post Eveniment cultural si religios la Focsani appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 962

Id: 61360

Data: Nov 16, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Recomandari site-uri partenere:
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).