MS Margareta subliniaza solidaritatea și creativitatea Crucii Roșii in pandemie: Impreuna suntem de neinvins

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, a transmis sâmbătă un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

„Împreună suntem de neînvins” spune MS Margareta care își îndreaptă gândurile către voluntarii Crucii Roșii și Semilunii Roșii din toate colțurile lumii: „În ultimul an, prin profesionalism, solidaritate, implicare, loialitate și grijă ei au ajutat semenii noștri să aibă o viață mai sigură și mai demnă”.

„Pandemia ne-a obligat să fim creativi și să găsim soluții inteligente pentru a sprijini pe cei aflați în nevoie. Am regândit felul de a lucra și a colabora pentru a schimba în bine viața oamenilor. Crucea Roșie Română a sprijinit unități medicale și instituții angajate în combaterea pandemiei. Am oferit echipamente de protecție și medicale, am desfășurat o campanie națională de informare a populației”.

„Astfel, voluntarii noștri, cu curaj și hotărâre, au străbătut toate comunitățile țării și au acordat ajutor oamenilor în dificultate. Le mulțumesc tuturor pentru că prin devotamentul lor față de umanitate fac posibilă misiunea Crucii Roșii chiar și în cele mai dificile momente. Împreună suntem de neînvins. La mulți ani!”, transmite Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Ziua Mondială a Crucii Roșii

Ziua de 8 mai a fost declarată, în anul 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie s-a născut la iniţiativa unui om de afaceri elveţian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino, bătălie care a făcut 40.000 de victime, informează Agerpres.

Pe 24 iunie 1859, Henry Dunant venise în nordul Italiei pentru a-l întâlni pe Napoleon al III-lea în interes de afaceri. Impresionat profund de imaginea oribilă de după bătălie, el a adunat oameni din satul învecinat şi a petrecut trei zile, fără întrerupere, pentru a îngriji răniţii. Vorbele sale ”Siamo tutti fratelli” (Suntem cu toţii fraţi) au deschis inimile voluntarilor, care au îngrijit deopotrivă inamici şi compatrioţi, notează Crucea Roșie Română pe site-ul oficial.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost înființată în 4 iulie 1876.

Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie este cunoscută în întreaga lume ca o organizaţie de ajutor umanitar, membrii săi acţionând în vederea prevenirii şi alinării suferinţelor provocate de războaie, conflicte armate, tensiuni politice, dezastre şi calamităţi naturale sau sociale.

Mișcarea cuprinde Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din 190 de state, precum şi două instituţii internaţionale cu sediul la Geneva: Comitetul Internaţional al Crucii Roşii – creat în 1863 – şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (Liga) – creată în 1919. Fiecare din aceste părţi componente are activităţi şi roluri specifice, bine stabilite. Ceea ce le uneşte sunt principiile fundamentale ale Mişcării de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi acţiunea comună în spiritul umanismului.

Vezi și: Iulian Bobîrnea, vicepreședinte tineret Crucea Roșie Română: Voluntariatul, mod de viață pe care îl recomand tuturor

Foto: captură video YouTube

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 262

Id: 73510

Data: May 8, 2021

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).