Campania „Redăm speranța pentru amândoi” a strâns până acum jumătate din banii necesari deschiderii un nou centru de sprijin în criza de sarcină. Acesta va purta numele de „Sf. Împărăteasă Elena” și va funcționa în cadrul Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, care în 2017 a înființat Centrul de consiliere „Sf. Alexandra Împărăteasa”.
Coordonatoarea campaniei este Alexandra Nadane, Directorul Executiv al Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”. Ea spune că, în timpul pandemiei, solicitările de sprijin de la femeile în criză de sarcină și familiile afectate de închiderea locurilor de muncă au depășit cu mult capacitatea actualului centru, care în prezent lucrează la 143% din capacitate.
În paralel cu strângerea de fonduri, se fac toate demersurile pentru inaugurarea noului centru în 16 august 2020, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, patronii spirituali ai cauzei pro-viață.
Spațiul de funcționare a fost deja găsit și este în curs de amenajare conform cerințelor legale pentru centre sociale acreditate. A fost angajat asistentul social și s-a pregătit o parte din documentația necesară acreditării.
De ce noul centru o are ocrotitoare pe Sf. Elena
Alexandra Nadane spune că numele noului centru a fost ales pentru că viața Sfintei Elena este impresionantă și pilduitoare, aceasta având o contribuție importantă în formarea copilului ei, Sfântul Împărat Constantin cel Mare, cel întocmai cu Apostolii, care a marcat istoria Europei și a întregii lumi.
„Sfântul Constantin cel Mare, fiul Sfintei Elena, este binecunoscut și pentru actele sale de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate, mai ales a femeilor și copiilor, și pentru mai multă echitate în societate. În toate acestea el a fost sprijinit în mod direct de mama lui”, scrie Alexandra Nadane pe blogul Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”.
Spre deosebire de Centrul Sf. Alexandra, noul centru va oferi sprijin pe termen scurt. Femeile care apelează linia telefonică a centrului vor beneficia de informare, de consiliere în dezvoltare personală și cu privire la comportamentele de risc, vor primi servicii de coaching cu un specialist care să le ajute să devină independente economic sau să depășească diverse probleme.
Alte servicii includ informările despre naștere, alăptare și îngrijirea copilului, un trusou și produse de îngrijire a copilului pentru primele 3 luni după naștere, participarea la un grup de sprijin și chiar ședințe de terapie psihologică pentru situații de depresie, abuz, traume.
Costurile lunare de funcționare sunt de 21.380 lei, iar campania și-a propus să strângă 100.000 lei pentru a asigura funcționarea până la 31 octombrie 2020.
Salvăm copii și construim o Românie pro-viață
„Când am decis înființarea Centrului Sfânta Elena am fost conștienți că pandemia a generat o criză economică ce a afectat mulți oameni. Și că această criză ar putea fi un impediment pentru asigurarea finanțării centrului”, scrie Alexandra Nadane. Însă, adaugă ea, „pentru o femeie în criză de sarcină sprijinul este «acum ori niciodată», deci mergem înainte”.
Din experiența de la Centrul Sf. Alexandra, ea știe că 95% dintre femeile care primesc sprijin aleg viața pentru copiii lor nenăscuți. A ști că salvezi vieți nevinovate este cea mai puternică motivație.
Și ar mai fi un motiv: dorința de a construi ceva pe placul lui Dumnezeu și în folosul țării. În SUA există circa 2.800 de centre de sprijin în criza de sarcină, adică unul la circa 115.000 de americani. Ele sunt finanțate în principal din donații și sponsorizări. În România sunt doar 13 centre, adică unul la 1.500.000 de români.
„Nu credem că românilor le pasă de 13 ori mai puțin de femeile în criză de sarcină decât le pasă americanilor, ci credem că, în viitor, cu sprijinul celor care iubesc binele, se vor înființa și în România noi centre de sprijin”, afirmă Alexandra Nadane.
6 modalități de donație
- setați o donație lunară recurentă de 10 RON/3€/3$ în conturile de mai jos:
Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780
Conturi:
RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD
Banca: BCR Unirii
- Donați-vă ziua de naștere pentru deschiderea noului centru prin platforma Galantom (detalii tehnice la [email protected]);
- redirecționați 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei, prin completarea formularului 230 până la 30 iunie 2020;
- donați cu cardul prin aplicația Mobilpay;
- donați prin Paypal.
Campania se încheie la 30 iunie 2020.
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 238
Id: 70497
Data: Jun 20, 2020
Imagine:
Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române nu este una confesională, dar se bazează pe valorile creștine. Directoarea instituției și Coodonatorul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei afirmă că noua grădiniță bucureșteană va sprijini familiile în formarea caracterului .....
Data: Jun 20, 2020
Ziua mondială a refugiatului este celebrată în fiecare an la 20 iunie pentru a onora toți refugiații de pe glob.
Ziua a fost instituită prin Rezoluţia 55/76 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite (ONU), din 4 decembrie 2000, informează
Data: Jun 20, 2020
Se împlinesc sâmbătă, 20 iunie, 123 de de ani de la naşterea Părintelui Paisie Olaru, unul dintre cei mai mari duhovnici români.
Părintele Paisie i-a fost sfătuitor şi duhovnic părintelui Cleopa Ilie timp de 42 de ani.
Părintele Paisie Olaru s-a născut în 20 .....
Data: Jun 20, 2020
Paraclisul Universitar „Sfântul Dumitru”-Poștă din Centrul Vechi al Capitalei le propune bucureştenilor celebrarea Zilei Iei într-un mod autentic: în biserică.
„În IE la LiturghIE – Păstrăm tradiția .....
Data: Jun 20, 2020
Mitropolitul Teofan a spus sâmbătă la Bârgăoani că „adevăratul creștin este cel care trăiește din credința în Iisus Hristos”.
„Noi trăim din lucrul mâinilor .....
Data: Jun 20, 2020
Credincioşii Paraclisului Universitar „Sfântul Dumitru”-Poștă din Centrul Vechi al Capitalei au venit duminică la liturghie îmbrăcaţi în ie.
Aceştia au purtat îmbrăcămintea tradiţională românească pentru a serba cu anticipaţie Ziua internaţională a Iei, celebrată .....
Data: Jun 21, 2020
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Cautarea Imparatiei lui Dumnezeu, prioritate a vietii vesniceDuminica a III-a dupa Rusalii (Despre grijile vietii)Matei 6, 22-33'Zis-a Domnul catre dansii: luminatorul trupului este ochiul; daca va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat; iar daca ochiul tau va fi rau, tot .....
Data: Jun 13, 2010
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).