Reprezentanți ai cultelor creștine, reuniți la Varșovia in discuții despre relevanța actuală a primului Sinod Ecumenic

Membri ai diferitelor Biserici și denominațiuni creștine din Europa participă, la Varșovia, in perioada 5-10 septembrie, la Intalnirea Academică a Societății Europene pentru Cercetarea Ecumenică – Societas Oecumenica, dedicată implinirii a 1.700 de ani de la Sinodul I Ecumenic (Niceea, 325).

Tema evenimentului se referă la receptarea actuală a Primului Sinod de la Niceea și la invățarea din discernămantul sinodal al Bisericii primelor secole.

La intalnirea Societas Oecumenica, ajunsă la a 22-a ediție, participă aproximativ 80 de reprezentanți.

Discuțiile participanților explorează Sinodul I Ecumenic de la Niceea din perspective diferite, a explicat pentru Ziarul Lumina Viorel Coman, consilier patriarhal coordonator in cadrul Sectorului relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe.

Prezent la intalnire, Viorel Coman spune că se dezbat teme precum: contextul istoric mai larg al Sinodului Ecumenic de la Niceea, reflecții ermeneutice cu privire la teologia trinitară și practica sinodală a evenimentului din 325, receptarea Sinodului I Ecumenic in viața diferitelor Biserici creștine, precum și moștenirea canonică a Sinodului I Ecumenic de la Niceea.

Societatea Europeană pentru Cercetarea Ecumenică – Societas Oecumenica a fost inființată in 1978. Membrii acestei societăți sunt instituțiile ecumenice și departamentele de teologie ecumenică din universitățile europene care intreprind cercetare in domeniul studiilor ecumenice cu scopul promovării dialogului intercreștin.

In 2004, cea a 13-a Intalnire Academică a�Societas Oecumenica a avut loc in țara noastră, la Sibiu.

Sursă foto: Facebook / Johannes Oeldemann


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 31

Id: 81842

Data: Sep 11, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).