Sculptorul Laurențiu Mogoșanu expune, până pe 6 septembrie, la Muzeul de Artă Constanța, o suită de lucrări în lemn care comemorează martiriul domnitorului Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi.
Este prima expoziție organizată în județul său natal. Cele mai recente expoziții ale sale s-au intitulat „Jertfa și bucuria Învierii”, la galeria Simeza, și „Stâlpi și Stâlpici”, la galeria Cuhnia a Centrului Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.
„Dacă intră cineva în atelier și are o mișcare, e mai bine să aibă o mișcare teologică decât una estetică”, a declarat artistul.
„Unii poate că văd un lucru morbid într-un picior descărnat, dar eu văd un corp care se transformă. E o transfigurare, trimitere, o legătură. Nu e un moft al creștinilor crezul în viața de apoi, Vechiul Testament spune că oasele s-au pus cap la cap și au prins viață.”
Laurențiu Mogoșanu s-a născut la 25 august 1958. În facultate l-a avut profesor pe sculptorul Napoleon Tiron, iar în 1994 a primit Premiul pentru Tineret al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A expus în Belgia, Franța, Germania și Ungaria, iar în 2000 a participat la „Expoziția Universală” de la Hanovra. În 2005, președintele României i-a acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit duminică, 23 august, la altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea.
În predica rostită, Arhiepiscopul Râmnicului a evidențiat că „împăratul” din
Data: Aug 24, 2020
Părintele Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie din București spune că cel mai mare folos pe care un tânăr îl poate avea citind opera părintelui Andrei Scrima este „articularea nevoii de a nu fi singur pe cale, de a avea un părinte duhovnicesc care să te îndrume spre .....
Data: Aug 24, 2020
Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a oferit vineri academicianului Răzvan Theodorescu distincţia .....
Data: Aug 24, 2020
Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a participat duminică la procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Macii Domnului din Agiassos, Grecia.
Cum arată ortodoxia prin gaura cheii? Ce înseamnă să îți porți crucea sau să fii vesel și dincolo de moarte? Selecția noastră de fotografii de săptămâna trecută răspunde la toate aceste întrebări.
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).