Episcopul Oradiei va sfinți vineri, 18 iunie, piatra de temelie a bisericii pe care o construiește Mihai Neșu. Sfântul locaș face parte din noul complex pe care fundația lui îl construiește pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuro-motorii. Mihai Neșu a explicat pentru Basilica.ro cum va arăta biserica și ce hram va avea.
Hramul principal al noii biserici va fi Bunavestire. „Cred că nu există moment din istoria mântuirii care să ne dea mai multă nădejde decât acesta”, a spus Mihai Neșu.
„Toți părinții care vin la terapie cu copiii au nevoie să se întărească în nădejdea că oricând se poate întâmpla o schimbare în bine, oricât de grea ar fi starea copilului lor.”
„În al doilea rând, cred că Maica Domnului știe cel mai bine ce înseamnă suferința pentru că și ea a avut de dus o cruce foarte grea și este model pentru toate mamele care își aduc copiii la noi la fundație.”
Biserica este proiectată de arhitectul orădean Cristi Pușcaș, cunoscut pentru renovarea mai multor monumente emblematice pentru Oradea, dar și a multor biserici de lemn din județul Bihor.
Mihai Neșu a dezvăluit sursele de inspirație ale proiectului: „Când eram mic îmi petreceam vacanțele pe insulele grecești și mi-au rămas la suflet bisericuțele lor văruite în alb și cu acoperișul albastru.”
„Am adaptat aspectul lor la stilul românesc și a ieșit o biserică în plan de cruce, cu o suprafață construită de 95 de metri pătrați și 70 de metri pătrați suprafață utilă, care va fi complet albă. Turla va avea acoperișul turcoaz”, a explicat el.
Modelul turlei este inspirat de o biserică a Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos. „În Muntele Athos am fost, spre bucuria mea, în fiecare an, începând din 2015”, a spus fostul fotbalist.
Mihai Neșu: Ce învățăm de la copiii cu dizabilități
Noul centru de recuperare va avea un bazin de 1,2 metri adâncime, cu suprafață dreaptă, pentru hidro-kinetoterapie, adică terapii de recuperare în apă.
O altă dotare va fi grădina senzorială, menită să stimuleze cele cinci simțuri, conform celor mai recent studii în domeniu. Copiii vor putea face și terapie cu animale, mai ales hipoterapie, adică terapie cu ajutorul cailor.
Fiecare terapeut va avea sala proprie în care va lucra cu copiii. Acum la centru sunt 11 terapeuți, dar la noul centru vor lucra mai mulți. Vor putea fi primiți și copiii cu vârste între 14 și 18 ani.
Pentru a ajuta copiii să devină independenți, centrul va organiza ateliere de abilități de viață: vor învăța cum să facă activități de viață, de la culesul legumelor la prepararea unei salate. De asemenea, vor beneficia și de ateliere în care vor învăța anumite meserii.
„Împlinirea oricărui părinte este să aibă un copil independent și util societății, iar noi ne-am propus să îi ajutăm și în această direcție”, a mai afirmat Mihai Neșu.
„Copiii cu dizabilități au un rol extraordinar în viața noastră, pentru că ne oferă un model de luptă cu suferința”, a încheiat fostul fotbalist. „Dacă ei reușesc, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa facă progrese, ne bucurăm mult.”
În prezent, la actualul centru de recuperare al Fundației Mihai Neșu vin săptămânal și în mod constant 70 de copii din județul Bihor. Periodic, centrul mai oferă terapii și altor aproximativ 40 de copii din afara județului.
Pentru donații
Mihai Neșu Foundation
(menționează „pentru biserică” la Detaliile transferului)
RO63BTRLRONCRT0246793101 – cont în Lei
RO13BTRLEURCRT0246793101 – cont în Euro
RO17BTRLUSDCRT0246793101 – cont în USD
BIC Swift
BTRLRO22
Banca Transilvania – Sucursala Oradea, România
Pentru informații suplimentare
WhatsApp: 0721.366.252
Email: [email protected]
Vezi și:
- Mihai Neşu pentru GSP: Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul
- Mihai Neşu: Vreau să fac parte din echipa lui Hristos – dacă nu-L ai pe Dumnezeu, n-ai nimic în viață
- Mihai Neșu propune în prima sa carte „100 pastile duhovnicești” pentru detoxifierea sufletului
- De când ne naștem avem nevoie de modele – Mihai Neșu. Ce exemple recomandă fostul sportiv?
- Mihai Neșu către tineri, la Iași: Ortodoxia este harta perfectă. Să ne vedem cu toții în Rai!
Foto credit: Facebook / Mihai Neșu Foundation
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 256
Id: 73854
Data: Jun 11, 2021
Imagine:
Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat joi Sfânta Liturghie la Parohia „Sf. Serghie de Radonej” din Vărvăreuca, în raionul basarabean Floreşti. Ierarhul i-a comemorat pe eroii români care au căzut în luptele de pe Valea Răutului și își dorm somnul de veci pe teritoriul comunei.
Data: Jun 11, 2021
Eroii neamului au fost pomeniți joi la Sfânta Liturghie în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, iar la monumentele lor din cuprinsul eparhiei au fost oficiate slujbe de pomenire. Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat slujbe de pomenire a eroilor la Galați și .....
Data: Jun 11, 2021
Mitropolitul Moldovei a sfințit vineri Monumentului Eroilor din cartierul ieșean Galata, proiectat de inginerul Henri .....
Data: Jun 11, 2021
Clericii din Protoieria Sector IV Capitală au oficiat slujbe de pomenire la monumentele închinate eroilor români de la Plevna și Grivița, pe teritoriul de azi al Bulgariei.
Delegația a fost condusă de Părintele Ion Armași, Protopopul Sectorului IV Capitală. Împreună .....
Data: Jun 11, 2021
Preoții militari din garnizoanele bucureștene au oficiat joi o slujbă de pomenire la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I al Capitalei. La ceremonia organizată de Ministerul Apărării Naționale au participat Președintele Klaus Iohannis, Premierul Florin Cîțu, înalte .....
Data: Jun 11, 2021
Episcopul Oradiei va sfinți vineri, 18 iunie, piatra de temelie a bisericii pe care o construiește Mihai Neșu. Sfântul locaș face parte din noul complex pe care fundația lui îl construiește pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuro-motorii. Mihai Neșu a explicat pentru
Data: Jun 11, 2021
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Cautarea Imparatiei lui Dumnezeu, prioritate a vietii vesniceDuminica a III-a dupa Rusalii (Despre grijile vietii)Matei 6, 22-33'Zis-a Domnul catre dansii: luminatorul trupului este ochiul; daca va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat; iar daca ochiul tau va fi rau, tot .....
Data: Jun 13, 2010
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).