PS Varlaam reaminteste ca religia cea mai persecutata din intreaga lume este cea crestina

La slujba de priveghere oficiată în cinstea Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care a primit moarte martirică în secolul 4, Episcopul vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul a vorbit despre persecuţiile actuale îndreptate împotriva creştinilor şi a subliniat faptul că religia creştină este cea mai persecutată la nivel global.

„De obicei când vorbim despre persecuţii ne referim la persecuţiile din Imperiul Roman, dar astăzi suntem martori la informaţiile care circulă pe toate canalele de ştiri despre o mulţime de creştini care sunt decapitaţi, arşi de vii, bunurile lor şi bisericile în care se închină sunt aruncate în aer în foarte multe ţări în care Biserica lui Hristos este persecutată”.

Potrivit statisticilor organizaţiilor care urmăresc pe plan global libertatea religioasă, religia cea mai persecutat în întreaga lume este religia creştină. Peste 90% dintre cei care suferă pe motive de credinţă religioasă sunt creştini. Vedem aici împlinindu-se cuvintele de atenţionare ale lui Hristos că în lume ne vom confrunta cu această atitudine invidioasă, plină de răutate şi răzbunare, a spus ierarhul la slujba de Priveghere oficiată duminică la Patriarhie.

Însă, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a reamintit cuvintele pline de nădejde ale Mântuitorului Hristos: „În lume necazuri veţi avea, îndrăzniţi, Eu am biruit lumea”.

Credincioşi la slujba de Priveghere oficiată de Ps Varlaam Ploieşteanul în altarul de vară de pe Dealul Patriarhiei. Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu.

El a trecut în revistă perioadele grele prin care a trecut Biserica şi în urma cărora a ieşit victorioasă.

„S-a luptat mulţimea creştinilor cu mâinile goale cu cel mai puternic imperiu, cu cel Roman, apoi aproape un secol s-a  luptat în Rusia sovietelor şi jumătate de secol în ţările comuniste cu cea mai odioasă ideologie anticreştină şi, de fiecare dată, Biserica a ieşit întărită potrivit cuvintelor unui teolog apusean din secolul al II-lea: Sângele martirilor este sămânţa creştinilor”.

Părintele Episcop Varlaam a rezumat viața Sfântului Dimitrie, guvernatorul Tesalonicului, care a „renunțat de bunăvoie la demnitățile înalte ale acestei lumi, fiind un tânăr de aproximativ 30-35 de ani când a murit plătind cu sângele său credința sa desăvârșită în Mântuitorul Iisus Hristos care Însuși și-a dat sângele pentru cei care vor crede în El”.

Ierarhul a îndemnat să-i urmăm Sfântului Dimitrie exemplul în credinţă şi să fim mărturisitori ai lui Hristos în fiecare moment al vieţii noastre.

„Amintindu-ne viaţa luminoasă şi sfârşitul eroic al Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, să ne încurajăm şi noi ca în aceste vremuri de încercare în care chiar în ţări creştine Bisericile sunt incendiate, crucile sunt profanate şi creştinii limitaţi în manifestările lor de credinţă în multe feluri. Să ne încurajăm şi noi să fim mărturisitori ai credinţei cu convingerea că Dumneze, care a făgăduit mucenicilor cununa vieţii, ne-o va oferi şi nouă cu condiţia ca această mărturisire să o facem până la sfârşit”.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 241

Id: 71688

Data: Oct 25, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).